2016, anul lui Zuckerberg

0
3601
mark-zuckerberg

Nu este cel mai bogat om din lume, deși în ultimul an averea lui a sporit cu 11,2 miliarde de dolari. E ,,doar,, pe locul 6 (venind de pe locul 16), dar presa îl prezintă ca unul dintre cei mai puternici oameni din lume. Doar este cel mai tare editor de pe planetă.

Mark Zuckerberg a avut un an senzațional. Revista Firbes tocmai l-a plasat pe locul 6 în topul celor mai bogați oameni de pe glob. Doar în ultimul an averea sa a sporit cu 11,2 miliarde de dolari. Acum, Zuckerberg se află pe locul 6 în lume, urcând 10 poziții în Clasament. Are o avere cifrată la 51,6 miliarde de dolari.

Interzis în India și închis în Egipt
Visul lui Zuckerberg este să ajungă cu Facebook la 5 miliarde de utilizatori în 2030. Asta i-ar aduce și mai multă influență, deși nu toate guvernele par a fi mulțumite de rețeaua Facebook. De exemplu în India este interzis, iar în Egipt este pur și simplu închis. Mai nou a fost acuzat că a abuzat de putere fără să îşi dea seama prin reţeaua de socializare, care a devenit un mediu prin intermediul căruia ştirile şi informaţiile circulă în jurul lumii.„Sunt supărat, dezamăgit, chiar speriat de ceea ce urmează să îi faci pilonului principal al societăţii noastre democrate. Sunt îngrijorat că cel mai important canal din lume limitează libertatea, în loc să încerce să o dezvolte, şi că acest lucru se întâmplă ocazional într-un mod autoritar”, a spus redactorul șef al unui ziar norvegian după decizia Facebook de a şterge un mesaj publicat de scriitorul norvegian Tom Egeland, care a conţinut fotografia „The Terror of War”, câştigătoare a premiului Pulitzer, captată de Nick Ut. Imaginea surprinde copii care fug de un atac cu napalm din timpul Războiului din Vietnam, între care se numără şi Kim Phúc, în vârstă de 9 ani, care a fost surprinsă nud. Mesajul lui Egeland a fost despre şapte fotografii care au schimbat istoria războiului. În consecinţă, Egeland a fost suspendat de pe Facebook.

Poveste de film
Zuckerberg s-a născut în White Plains (New York), tatăl său fiind medic stomatolog, mama psiholog, iar cele trei surori ale sale au crescut în Dobbs Ferry (New York). Zuckerberg provine dintr-o familie de evrei și a studiat informatica la Harvard. El a fondat Facebook în 2004. În 2006 a renunțat la studiile, fără a absolvi. Zuckerberg locuiește împreuna cu iubita lui, Priscila Chan, într-o vilă în Palo Alto, Califirnia. În 2009 Mark a fost declarat cel mai tânăr miliardar pe cont propriu, în viață, din lume. Zuckerberg, acum în vârsță de 32 de ani, a devenit vegetarian în 2011, iar viața sa a fost subiectul mai multor filme documentare sau artistice.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here