18.000 de locuințe scoase la vânzare

0
2698
vanzari-apartamente

Oferta ediției de toamnă a Târgului Imobiliartoamnă a Târgului Imobiliar Național – tIMOn aduce 18.000 de locuințe din Capitală, dintre care 15.300 de apartamente și 2.700 de vile, cu o valoare totală de piață de aproape 1,2 miliarde de euro, se arată într-un comunicat al organizatorilor.

Circa 80% din oferta tIMOn, care se va desfășura de joi până duminică în Piața Constituției din București, are prețuri sub 80.000 de euro.

Mai mare cu 200 de milioane euro

Față de ediția din toamna anului trecut, valoarea ofertei este mai mare cu circa 200 milioane de euro, respectiv cu 20%, pe fondul creșterii numărului de ansambluri promovate la târg, dar și ca urmare a schimbării structurii noilor proiecte din punct de vedere al tipurilor de locuințe construite.

Două și trei camere

Din punct de vedere al structurii ofertei de la tIMOn, locuințele cu două și trei camere sunt preponderente în ansamblurile promovate, apartamentele cu 3 camere revenind astfel în ofertele vânzătorilor, după ce în ultimii ani, proiectele noi includeau mai ales locuințe cu una și două camere, având în vedere presiunile exercitate de scăderea veniturilor și accesul dificil la piața creditelor.

„La tIMOn este prezentă cea mai mare parte a ofertei de pe piața din București, proiecte dezvoltate deja, în construcție și care urmează să fie construite, deci putem face o radiografie a pieței rezidențiale locale. Putem să vedem trenduri pe piață legate în special de strategiile dezvoltatorilor de noi locuințe. Dacă în ceea ce privește prețurile nu vedem modificări semnificative, ci doar fluctuații punctuale care nu afectează piața, dezvoltatorii și-au adaptat oferta la noile cerințe, pe fondul încrederii consumatorilor”, a precizat Vlad Vlăsceanu, directorul tIMOn.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here