16 firme perchezitionate. Sute de politisti angrenati. Milioane de euro evazionate de mafia jocurilor de noroc. Actiune fara precedent a ANAF si a procurorilor DIICOT sprijiniti de serviciile de informatii

0
2067
diicot

ACȚIUNE DE AMPLOARE – Poliţia Română efectuează 313 percheziţii, în 29 de judeţe și în municipiul București, la persoane și firme din domeniul jocurilor de noroc, bănuite de evaziune fiscală și spălarea banilor. 24 de mandate de aducere vor fi puse în aplicare.

La data de 9 noiembrie, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice şi ai Direcţiei Operaţiuni Speciale, din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, efectuează 313 percheziţii, în 29 de judeţe și în municipiul București.

Activitățile se desfășoară la sediile şi punctele de lucru a 16 firme şi la locuințele unor persoane bănuite de evaziune fiscală și spălarea banilor.

Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2013, persoanele în cauză ar fi creat un mecanism infracțional în scopul fraudării bugetului de stat, prin neînregistrarea în contabilitate a tuturor veniturilor obţinute din exploatarea aparatelor de jocuri electronice de noroc.

Astfel, veniturile obţinute din exploatarea jocurilor de noroc în săli deschise pe raza mai multor localități din 29 de județe din țară ar fi fost diminuate prin intervenţii directe asupra mecanismelor ori sistemelor de contorizare ale aparatelor electronice.

Ulterior, sumelor neînregistrate în evidenţele contabile le-ar fi fost atribuită o proveniență aparent legală, fiind reintroduse în circuitul economic ca ,,împrumut asociat” pentru extinderea activităţilor în domeniul jocurilor de noroc..

Polițiștii vor pune în aplicare 24 de mandate de aducere, fiind vizate persoane cu vârste cuprinse între 30 și 52 de ani.

La activităţi participă şi poliţişti ai Direcţiei de Investigații Criminale din cadrul I.G.P.R., ai Direcției Generale de Poliție a Municipiului București și ai inspectoratelor de poliţie judeţene Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița – Năsăud, Brașov, Caraș – Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Galați, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iași, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Teleorman, Timiș, Vaslui și Vâlcea, precum şi jandarmi.

Procurori ai Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Casație și Justiție efectuează cercetări în două dosare penale având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare a banilor.

Județele vizate de descinderile procurorilor:

– pe raza municipiului București – 5;

– pe raza județului Argeș – 7;

– pe raza județului Bacău – 4;

– pe raza județului Bihor – 8;

– pe raza județului Bistrița-Năsăud – 5;

– pe raza județului Brașov – 12;

– pe raza județului Caraș-Severin – 1;

– pe raza județului Călărași – 3;

– pe raza județului Cluj – 47;

– pe raza județului Constanța – 3;

– pe raza județului Covasna – 16;

– pe raza județului Dâmbovița – 1;

– pe raza județului Galați – 14;

– pe raza județului Gorj – 1;

– pe raza județului Harghita – 16;

– pe raza județului Hunedoara – 27;

– pe raza județului Iași – 5;

– pe raza județului Ilfov – 2;

– pe raza județului Maramureș – 1;

– pe raza județului Mehedinți – 1;

– pe raza județului Mureș – 82;

– pe raza județului Olt – 4;

– pe raza județului Prahova – 6;

– pe raza județului Satu Mare – 7;

– pe raza județului Sălaj – 15;

– pe raza județului Sibiu – 9;

– pe raza județului Teleorman – 1;

– pe raza județului Timiș – 2;

– pe raza județului Vaslui – 2;

– pe raza județului Vâlcea – 6.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here