130.000 euro furati dintr-o banca din Ilfov

0
3345
furt-bani

Un angajat al unei bănci din judeţul Ilfov ar fi accesat ilegal, de mai multe ori în perioada noiembrie 2015- ianuarie 2016, conturile unor persoane şi a sustras în total 130.000 de euro, potrivit Poliţiei Române.

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalitaţii Organizate Ilfov şi procurorii D.I.I.CO.T. – S.T. Bucureşti efectuează cercetări într-un dosar ce vizează sustrageri de bani din conturile bancare ale mai multor români şi străini.

3 luni a furat bani

“Din investigaţiile efectuate în cauză au rezultat indicii că un angajat al unei unităţi bancare din judeţul Ilfov, în perioada noiembrie 2015- ianuarie 2016, ar fi accesat ilegal, de mai multe ori, conturile unor persoane, sustrăgând în total 130.000 de euro. Pentru stabilirea activităţi infracţionale desfăşurate în cauză, la data de 6 septembrie a.c., a fost efectuată o percheziţie la locuinţa persoanei bănuite. De asemenea, patru persoane bănuite că ar fi aflate în legătură infracţională cu persoana în cauză au fost conduse la audieri la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Bucureşti”, potrivit unui comunicat de presă al Poliţiei Române.

Care sunt acuzațiile

Angajatul unităţii bancare este cercetat pentru acces ilegal la un sistem informatic, efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos, abuz în serviciu, fals în înscrisuri sub semnătură privată, iar celelalte patru persoane sunt cercetate pentru complicitate la efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here