102 taxe printre care și taxa Radio-TV, eliminate de Camera Deputaților

0
2047
102 taxe printre care și taxa Radio-TV, eliminate de Camera Deputaților

Ministrul Finanţelor, Anca Dragu, spune că Guvernul ia în calcul sesizarea Curţii Constituţionale pentru a opri eliminarea acestor taxe, eliminate la propunerea PSD.

„Analizăm această opţiune (de sesizare a Curţii Constituţionale – n.r.). Pot să vă spun că impactul global este de 1,6 miliarde lei, fără indicarea sursei de finanţare, aşa cum prevede legea responsabilităţii fiscale, legea finanţelor publice şi chiar Constituţia. La nivelul Guvernului susţinem eliminarea unor taxe, acesta a fost şi punctul nostru de vedere, dar acolo unde era un efort financiar rezonabil şi pe care îl puteam susţine în 2017”, a spus ministrul.

600 de milioane erau strânse cu taxa Radio-TV

Ea a spus că pentru taxa radio-tv impactul bugetar ar fi de circa 600 milioane lei.„Aici avem două elemente, respectiv finanţarea care nu este prevăzută în proiectul de lege din Parlament şi mai este cadrul legal. Pe actualul cadru legal, de la bugetul de stat pot fi achitate anumite tipuri de cheltuieli pentru radio şi televiziune. Ca atare, nu putem acoperi toate cheltuielile. De aceea, aceste taxe sunt necesare şi sunt parte din cadrul legal de funcţionare a radioului şi televiziunii. Nu putem plăti integral funcţionarea acestor două instituţii, pentru că legislaţia curentă nu ne permite acest lucru. Poate fi modificată, e lege organică care poate fi modificată în Parlament”, a precizat Anca Dragu.

PNL s-a declarat nemulțumit

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, în unanimitate, în calitate de for decizional, proiectul de lege al PSD privind eliminarea unor taxe nefiscale, printre care şi cea Radio-TV, reintrodusă de plen la cererea lui Liviu Dragnea, după ce Comisia pentru buget a decis scoaterea ei din proiect, motiv pentru care PNL ameninţă că va depune o sesizare la CCR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here