Cele mai bune solutii sa iti protejezi casa de infractori

0
1988
Cele mai bune solutii sa iti protejezi casa de infractori

Protejarea unei locuințe împotriva hoților este esențială. Majoritatea persoanelor care au în prezent un imobil în curs de construire optează la final pentru instalarea unei alarme sau pentru un sistem complet de supraveghere video. Conform statisticilor doar 5% din locuințele din România sunt dotate corespunzător împotriva hoților. Numărul este în creștere și arată o schimbare de mentalitate, românii fiind mult mai calculați și mult mai atenți. Acest lucru se datorează și dovezilor care, în decursul anilor, au fost prezentate la televizor sau pe rețelele de socializare. Dovezi care ne prezintă cum un sistem de alarmă sau o cameră de supraveghere a dus la prinderea infractorilor.

 Pentru a realiza un sistem bine dotat de alarmă este nevoie de un set de cunoștințe. Pentru o eficiență cât mai ridicată și pentru a pune hoțul în dificultate, un sistem de alarma casa sau un sistem de camere de supraveghere, au nevoie de diferite accesorii pentru a funcționa optim. În rândurile de mai jos vom prezenta câteva sfaturi care vă vor ajuta să obțineți o protecție mai ridicată.

  1. Sistemul de alarmă trebuie să vă informeze de la distanță

 Sistemele de alarmă sunt mai complexe decât și-ar putea imagina cineva. Pe lângă faptul că acestea detectează un intrus prin senzorii conectați,  și trimite un semnal către sirena care scoate un zgomot puternic, centrala poate să ia contact cu dvs prin intermediul unui comunicator. Acest comunicator se atașează la centrală și are rolul de a va informa cu privire la declanșări. I se pot adresa multiple numere de telefon pe care să le acceseze , fie al dvs, fie al unui dispecerat.

kit alarma

  1. Mai mulți senzori, mai multă siguranță

 Cei mai utilizați senzori sunt cei de mișcare și cei magnetici pentru uși și ferestre. Acești senzori sunt ieftini și sunt de bază pentru un astfel de sistem. Însă la o centrală se pot conecta și alți senzori, mult mai complexi și pentru diferite probleme. Un exemplu bun este senzorul de fum sau senzor de inundație. Aceștia sunt vitali pentru o casă sau un apartament, deoarece riscurile de incendiu sunt foarte mari. Una din cinci case este afectată de un incediu, voluntar sau involuntar. De cele mai multe ori proprietarul nu este acasă și nu are idee despre cele întâmplate.  Chiar dacă astfel de echipamente au fost create iniţial pentru locuinţe individuale, astăzi acestea sunt folosite cu succes si în hoteluri, instituţii publice, scoli, grădinţe (click aici pentru a accesa agregatorul de grădinţe edux.ro), spitale, localuri, etc.

  1. Conectarea la un dispecerat

Un alt factor foarte important este și legătura dintre sistemul de alarmă și o firmă de pază. Toate alarmele se pot conecta la un dispecerat, iar suma este foarte mică. În momentul în care alarma se declanșează, centrala sună automat la un dispecerat asociat de dvs, iar o echipă de intervenție ajunge la fața locului în cel mai scurt timp posibil. Această metodă de securitate este foarte utilă, mai ales când părăsiți locuința și nu are cine să intervină.

  1. O baterie de rezervă

 Primul gând pe care îl au infractorii atunci când vor să spargă o locuința este să oprească alimentarea cu energie electrică. Însă producătorii de sisteme de alarmă au luat în calcul acest aspect și au introdus baterii de back-up în sistemele de alarma.  Chiar  daca acestea au fost deconectate de la rețeaua de energie , bateria de back-up mentine sistemul activ preț de câteva ore. Așa  hoții nu au scăpare.

  1. Senzorii tamper

Tamper-ul este un senzor foarte important pentru o centrală sau pentru un senzor al centralei. Pe lângă faptul că un infractor o să tăie firele de la rețeaua electrică, unii dintre ei au obiceiul să smulgă centrala din perete și senzorii aferenți. Dar și pentru asta s-a dezvoltat o soluție. Aici intră în acțiune un senzor mecanic denumit tamper, care detectează când un obiect este smuls din perete și transmite un semnal de urgență.

  1. Imunitate la animale pentru a preveni alarmele false

 Cele mai multe alarme false sunt realizate de animale. Acestea sunt ușor de detectat de senzorii de mișcare, iar alarma îi vede ca pe inamici, deși ele sunt inofensive, știm cu toții asta. Dar și această problemă a fost rezolvată cumva. Senzorii de mișcare dispun de o tehnologie care măsoară căldura unui corp din apropiere și, în funcție de cantitatea de energie, știe să facă diferența dintre un om și un animal. Ca și exemplu, un om de 1.80m și 100Kg dezvoltă o căldură mare față de un câine care cântărește 10Kg și are doar câțiva cm lungime. Atunci când căutați un senzor de mișcare, să vă asigurați să aibă și imunitate la animalele. De obicei această funcție este prezentată pe cutie sau în specificații.

  1. Protejarea camerelor video

 Dacă discutăm despre camerele de supraveghere, și aici putem să va oferim câteva sfaturi esențiale. În primul rând ar fi indicat ca amplasarea lor să nu fie într-o zonă ușor accesibilă. Deoarece pot fi tăiate firele sau se pot acoperi lentilele. Dacă hoțul nu are acces la camere, cel mai probabil se va da bătut. Însă, chiar și în cazul în care acesta ajunge la ele, asigurați-vă că sunt montate într-o formă care vă permit să le vedeți în asamblu. De exemplu, dacă aveți 3 camere, asigurați-va că fiecare cameră are în cadru o altă cameră, astfel încât să se protejeze una pe cealaltă.

  1. O sirena puternică cu lumina

Dacă prin absurd hoțul a reușit  să între în casă, trecând  peste toate sistemele de securitate , atunci asigurați-va că alarma este  foarte puternică . O  alarmă cu flash și putere mare poate  trezi din somn vecinii, și cel mai probabil hoțul va intra în panică.

Acestea  sunt câteva sfaturi utile de care este bine țineți cont. La SKUT.ro găsiti diferite echipamente de securitate,  camere de supraveghere   sisteme de  kit-uri  complete, toate pregătite să vă protejeze casa. Prețurile  sunt accesibile, iar asistența este oferită de unul dintre experții magazinului.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here